Ürgüpdə “51-ci Beynəlxalq Ürgüp Üzüm Bağları Festivalı” başladıbackend

Nevşehirin Ürgüp rayonunda üzümçülüyün təbliği və təşviqi məqsədilə bələdiyyənin rəhbərliyi ilə təşkil edilən “51-ci Beynəlxalq Ürgüp Üzüm Bağları Festivalı” başlayıb.

Tədbirdə Ürgüp Bələdiyyəsinin qarşısından şənlik sahəsinə qədər kortej yürüşü təşkil edilib, ətrafdakı vətəndaşlara üzüm ikram edilib.

Festival ərazisində protokol üzvləri 20-yə yaxın kəndin yerli məhsullarının sərgiləndiyi çadırları gəzib, çəkmə geyinib, üzüm əzmiş, bəkməz hazırlayanlarla söhbət ediblər.

Ürgüp rəsmlərinin ictimaiyyətə təqdim olunduğu sərginin açılışından sonra tədbirin keçirildiyi ərazidə çıxış edən Nevşehir valisi Əli Fidan Ürgüp Bağ Festivalının yerli adət və ənənələrin qeydə alınması və yaşadılmasında çox mühüm funksiyası olduğunu söylədi. və bölgənin mədəni irsinin gələcək nəsillərə ötürülməsində.

“Vilayətimiz üzüm istehsalında Türkiyə 3-cüdür”

Bölgənin müxtəlif sivilizasiyaların izlərini daşıdığını qeyd edən Fidan deyib:

“Vilayətimiz və Ürgüp mahalı təkcə təbii gözəllikləri ilə deyil, həm də üzümçülük ənənələri ilə ad qazanıb. Dadlı və keyfiyyətli üzüm sortlarının yetişdirilməsi üçün əlverişli geoloji quruluşu ilə əyalətimiz üzüm istehsalında Türkiyədə 3-cüdür. sidrinə görə Türkiyədə 5-ci, quru üzüm istehsalında isə 5-ci yerdədir. “Üzümün təxminən 35 faizi təkcə bizim Ürgüp rayonunda istehsal olunur. Üzüm bağları zəhmətin, tərin məhsula çevrildiyi, sevinc və sevincin qəlbləri isitdiyi bərəkətli dövrlərdir. , və əməkdaşlıq dəyər qazanır.Bu münasibətlə bütün istehsalçılarımıza gəlirli və məhsuldar məhsul mövsümü arzulayıram”.

Ürgüp Bələdiyyə Başçısı Mehmet Aktürk də Ürgüpün dünya sivilizasiyalarına ev sahibliyi etmiş və qonaqpərvərliyi ilə məşhur bir rayon olduğunu açıqlayıb.

“5 min illik üzümçülük”

Turizmin müxtəlifliyini artırmaq üçün idmana, fəaliyyətə və təşkilat turizminə də önəm verdiklərini ifadə edən Aktürk, “Birincisi 1967-ci ildə keçirilən və bu gün də davam edən, 51-cisi isə bu gün başlayan vintage festivalımızdır. . Üzüm bağı və üzüm devizindən çıxarıb mədəniyyət, incəsənət və yerli həyat təəssüratları əlavə etdik. Dördüncü dəfə keçirdiyimiz bu festivalı bir rəngdə keçirməyə çalışdıq. Hər il daha da irəliləyirik. Kənd təsərrüfatı ilə turizmi birləşdirən bir simvol halına gətirdik. Ürgüpün 5 min illik üzümçülük mədəniyyəti. Turizmlə birləşdirib daha da görünür etməyə çalışdıq”.