Niyə düşbərələri suya atmaq olmaz? – Çoxları bilmirbackend

Düşbərə bişirərkən bəzən bir-birinə yapışır, ya da çox bişmiş olur. Lent.az xəbər verir ki, bu çox vaxt onları isti suya atdıqda baş verir. Bunun üçün düşbərələr isti suya atılmamalıdır. Yəni suyun qaynamasını gözləmək lazım deyil. Bunun iki səbəbi var.

Birincisi, xüsusilə dondurulmuş düşbərə istifadə edilərsə, onlar həddindən artıq bişə bilər. Onların temperaturu suyun temperaturundan çox fərqlidir və isti mayeyə daxil olduqda dərhal partlamağa başlayırlar.

İkincisi, qaynar suya batırıldıqdan sonra köftələr bir-birinə yapışır. Buna səbəb xəmirin səthində olan nişastadır. Bu zaman suda ayrı-ayrılıqda üzən düşbərə əvəzinə bir növ küftə təbəqəsi alırsınız.

Bəs, dadlı düşbərələri necə bişirmək olar?

Dondurulmuş düşbərələri su ilə dolu tavaya qoymazdan əvvəl onları bir neçə dəqiqə suda saxlamaqla isitmək tövsiyə olunur. Dondurulmuş düşbərələri temperaturu 50 dərəcədən çox olmayan suya atmaq yaxşıdır. Bişirmə zamanı bərabər temperaturu saxlamaq üçün bir az soyuq su əlavə edə bilərsiniz.