Bağırsaq xəstəliklərinin qarşısını ala bilən sıyıqbackend

Həkimlərin fikrincə, yulaf ezmesi qıcıqlanmış bağırsaqlara sakitləşdirici təsir göstərir. Bundan əlavə, şişlərin inkişaf riskini azaldır.

Yulafın müntəzəm istifadəsi xolesterin və qanda qlükoza səviyyəsini sabitləşdirir. Yulaf istehlak etdikdən sonra qan şəkərinin səviyyəsinin yüksəlməsi yavaş və bərabər şəkildə baş verir ki, bu da diabetdən əziyyət çəkənlər üçün idealdır.

Bununla belə, yadda saxlamaq lazımdır ki, ani sıyıq bu halda işləməyəcək – müalicəvi effekt minimal emaldan keçmiş bütün taxıl məhsulunun istehlakından irəli gəlir.

  Lakin “uzun müddət bişirilmiş” yulaf əzmesi də istənilən müalicəvi təsirə malik deyil.

Diyetoloqların fikrincə, ən böyük fayda yulaf ezməsindədir, lakin onun əsas çatışmazlığı belə sıyığın hazırlanmasının 45-60 dəqiqə çəkməsidir.

Vacib qeyd: kəskinləşmə zamanı mədə-bağırsaq xəstəlikləri üçün (qastrit, xoralar) daha yaxşı sorulması üçün təmizlənmiş taxıllardan hazırlanmış lopalara üstünlük vermək daha yaxşıdır. Çölyak xəstəliyindən əziyyət çəkən insanlar üçün yulaf ezmesinden imtina etmək daha yaxşıdır. Fakt budur ki, bu halda yulaf digər taxıl növləri (buğda, çovdar, arpa) ilə çirklənə bilər.

Mənbə: mail.ru

Aynur Camal