Balqabağın faydalarıbackend

Qastroenteroloq Çizhikova balqabağın faydalarından danışıb

Balqabaq iltihabla mübarizə aparan zəngin antioksidant tərkibinə görə ürək xəstəliyi riskinizi azalda bilər. Bu barədə qastroenteroloq Anastasiya Çijikova məlumat verib.100 qram təzə balqabağın tərkibində 22 kalori, zülal, yağ, karbohidrat, pəhriz lifi, üzvi turşular, su, disakaridlər, həmçinin bir çox vitamin və minerallar var. Balqabağın tərkibində makroelementlər də var – kalsium, maqnezium, natrium, kalium, fosfor, xlor, kükürd; mikroelementlər – dəmir, sink, yod, mis, manqan, flüor, kobalt”.

Balqabağın müntəzəm istifadəsi immunitet sistemini gücləndirir, beta-karotin hesabına görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırır, qaraciyərin normal fəaliyyətini təmin edir, xolesterinin səviyyəsini aşağı salır və ifrazat orqanlarının fəaliyyətini dəstəkləyir.

Həkim həmçinin xəbərdarlıq edib ki, mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri, şəkərli diabet, sidik daşı və ya öd daşı xəstəliyiniz varsa, balqabaq və onun toxumlarının istehlakını məhdudlaşdırmalısınız. Ümumiyyətlə, balqabaq qiymətli bir məhsuldur və əks göstərişlər olmadıqda müxtəlif formalarda diyetə daxil edilə bilər.

Mənbə: mail.ru

Aynur Camal