Bir bioloq kombuçanın “cavanlaşdırıcı” xüsusiyyətlərini sadaladıbackend

Kombucha və ya tanış kombucha çay, şəkər, maya və bakteriyaların fermentasiya məhsuludur. Bu içki çoxsaylı faydalı xüsusiyyətləri, xüsusən də probiotik xüsusiyyətləri ilə tanınır – həzm sisteminə faydalı təsir göstərir. Fevralın 21-də qeyd olunan Kombuça Günündə Life.ru saytı kombuçadan kimin fayda, kimin zərər görəcəyini öyrənib.

Bəzi tədqiqatlar göstərir ki, kombucha içmək qanda xolesterin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edə bilər. Lakin, bir çox faydalı xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, bəzi mədə-bağırsaq xəstəlikləri (məsələn, mədə xorası və ya qıcıqlanmış bağırsaq sindromu) olan insanlara kombucha içmək tövsiyə edilmir.

Kombucha özü sağlamlıq üçün təhlükəli deyil, lakin evdə içki hazırlamaq və ya içmək patogen mikroorqanizmlərlə yoluxma riski yarada bilər. Bioloq kombuçanı etibarlı istehsalçılardan almağı və ya bütün gigiyena tələblərinə riayət edərək içki hazırlamağı tövsiyə edir.

Dövlət Təhsil Universitetinin ümumi biologiya və bioekologiya kafedrasının dosenti Roman Oparinin dediyinə görə, kombuçanın tərkibində B vitaminləri, C vitamini, həmçinin dəmir, sink, maqnezium və digər elementlər var, içki antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. bədən hüceyrələrini sərbəst radikallardan təmizləyir və beləliklə yaşlanma prosesini yavaşlatmağa kömək edir.

Mənbə: Life.ru

Aynur Camal