Diyetoloq axşam yeməyi üçün ideal qida birləşməsini açıqladıbackend

RİAMO, endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Oksana Mixaleva məsləhət gördü ki, şam yeməyi üçün qidalarda tam zülal və kompleks karbohidratların birləşməsindən istifadə etmək yaxşıdır.

Zülala gəldikdə, bu, balıq, bişmiş yağsız ət, həmçinin quş əti ola bilər. Ətin çox kalorili olmaması üçün bişməzdən əvvəl üzərindəki ağ piy təbəqəni çıxarmaq məsləhətdir.

“Qarnir üçün həm təzə, həm də bişmiş və ya qaynadılmış tərəvəzlərdən istifadə edin. Bu, az miqdarda bitki yağı olan və ya ümumiyyətlə olmayan tərəvəz salatı, tərəvəz güveç və ya sobada bişmiş tərəvəz ola bilər. Əgər siz şişməyə və ya təzyiqin yüksəlməsinə meyillisinizsə, axşam yeməyinə hazırladığınız yeməyi az duzlamağa çalışın və görəcəksiniz ki, şişkinlik keçəcək və təzyiq azalacaq”, – Mixaleva bildirib.

O, həmçinin bulgur, qarabaşaq yarması, qəhvəyi düyü və quinoa kimi taxıllarla tərəvəz yan yeməyi birləşdirməyi məsləhət gördü. Onlar bədəni uzun müddət doyuracaq və vitamin və minerallarla dolduracaqlar. Şirin üçün meyvə və ya giləmeyvə parçaları yeyə bilərsiniz. Artıq çəkiyə meylli olmayanlara nahardan sonra 25-50 qram zefir, bir tikə marmelad, zefir icazə verilir.

Gün ərzində doyurucu yemək yeməyi sevənlər üçün axşam bir tikə taxıl çörəyi, göyərti və avokado ilə kəsmik uyğun gəlir. Son yemək yatmazdan iki-üç saat əvvəl olmalıdır ki, orqanizm bütün prosesləri başa çatdırmaq üçün vaxt tapsın və tam istirahət edə bilsin. Gün ərzində düzgün yeyirsinizsə, gecə yemək istəməyəcəklər.

Mənbə: mail.ru

Aynur Camal