Qəhvənin dadını yaxşılaşdırmağın yolunu tapıblarbackend

Alimlər qəhvənin dadını yaxşılaşdırmağın yolunu tapıblar.

Suyun sadə manipulyasiyası içkinin hazırlanması prosesini asanlaşdıracaq və onu daha dadlı edəcək.

Hiylə sadədir. Qəhvə dənələrini üyütməzdən əvvəl onlara az miqdarda su əlavə edin. Bu, statik elektrik enerjisini azaldacaq və torpaq hissəcikləri bir-birinə yapışmağı və qəhvə dəyirmanı tıxanmağının qarşısını alacaq.

Bu üsul ən azı espresso ilə aparılan təcrübələr də müsbət nəticə verib. Su yeni üyüdülmüş qəhvə dənələrini hopur daha çox ətir və köpük yaranır.

Oreqon Universitetinin kimyaçısı Kristofer Hendon hər qram qəhvəyə təxminən 20 mikrolitr su əlavə etməyi tövsiyə edib və ya adi espresso üçün təxminən yarım mililitr. Bu, onun tutarlılığını və dadını yaxşılaşdıracaq.

Onun araşdırması Matter jurnalında dərc olunub.

Hazırda bu cür qəhvəni asanlıqla pikniklərdə, təbiətin qoynunda da içə bilərsiz. Bunun üçün artıq elektrik rozetkasına ehtiyacı olmayan portativ gadcet var. Onu özünüzlə istənilən vaxt, hər yerə apara biləcəksiz.

 

 

 

 

 

 

 

Mənbə: mail.ru

Aynur Camal