Turş naringi üçün diqqətli olun!backend

Turş naringi üçün diqqətli olun! Faydalı olduğu üçün yeyirik, amma çox zərərlərindən olabilər. ..

Naringi iki fərqli teksturaya malik meyvə kimi tanınır: turş və şirin. Bununla belə, turş naringi istehlakının bəzi sağlamlıq riskləri gətirə biləcəyi bildirilir. Xüsusilə, turş naringi ilə bağlı yeni məlumatlar ortaya çıxıb. Bunu öyrənəndə turş yeməkdən əvvəl iki dəfə düşünəcəksən!

Naringi sağlamlığımız üçün tam C vitamini mənbəyi hesab olunur və ən faydalı meyvələrdən biri kimi tanınır. İmmunitet sistemini gücləndirərək xəstəliklərə qarşı qoruyucu təsiri ilə seçilir. Bununla belə, naringi turş halda istehlak edildikdə bəzi risklər yarana bilər. Naringi tərkibində olan limon turşusu mədə turşusunu artıra və mədə problemlərinə səbəb ola bilər.

Bu, ürək yanması, yanma hissi və hətta reflü kimi narahatlığa səbəb ola bilər.

Bundan əlavə, naringi turşusunun olması diş sağlamlığına mənfi təsir göstərərək diş minasını aşındırır və diş həssaslığına səbəb olur.

Buna görə də naringi qəbul etdikdən sonra ağız gigiyenasına diqqət etmək vacibdir. Naringinin həddindən artıq istehlakı şəkərin səviyyəsinə mənfi təsir göstərə və gələcəkdə şəkərli diabetin inkişaf riskini artıra bilər.

Kifayət qədər miqdarda naringi istehlakı sağlam qidalanma vərdişi üçün vacibdir. C vitamini ilə zəngin olan naringi həddindən artıq istehlak edildikdə zərərli ola bilər. Yüksək dozada C vitamini ishal, mədə krampları və böyrək daşlarının əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər. Buna görə də onu balanslı şəkildə istehlak etmək vacibdir. Həddindən artıq turş naringi istehlakından əvvəl və sonra alınan qidalar da vacibdir. Naringi balanslı bir yeməkdə ölçülü şəkildə istehlak edildikdə faydalı ola bilər. Ancaq həddindən artıq istehlak və balanssız qidalanma mədə problemlərini artıra bilər.

Mənbə: Ahaber

Aynur Camal