Halvanın orqanizimə təsiribackend

Rospotrebnadzor mütəxəssisləri halvanın digər şirniyyatlardan niyə daha yaxşı olduğunu izah ediblər.

Halva karameldən, toxum və qoz-fındıqdan isə protein kütləsindən hazırlanır. Məhsul təbii köpükləndirici, biyan və ya sabun kökü (saponinlərin yüksək tərkibi olan bitkilərin rizomları) əlavə edərək, xarakterik lifli strukturunu əldə edir.

Şöbənin mütəxəssislərinin qeyd etdiyi kimi, maqneziumla zəngin olan halva orqanizmin stresslə mübarizə aparmasına kömək edir. Nikotin turşusu və ya PP vitamini “pis” xolesterolun sintezini azaldır və lif həzm sisteminin fəaliyyətini bərpa edir.

Rospotrebnadzor həmçinin qeyd edib ki, halva yuxu pozğunluğu olan insanlar üçün faydalıdır. Məhsulun əsas tərkib hissəsi olan toxum və qozun tərkibində sinir sisteminə müsbət təsir göstərən B vitaminləri və E vitamini var.

Halvanın digər üstünlüyü onun “təmiz” tərkibidir. Digər şirniyyatlardan fərqli olaraq bu yeməyə heç bir ləzzət, boya və ya konservant əlavə edilmir.

Yüksək keyfiyyətli şirniyyatları xarici görünüşünə görə saxtadan ayıra bilərsiniz. Halva plastik olmalı, asanlıqla qırılmamalı və ya kəsilməməlidir və kütlədə qara toxum qabığının olması qəbuledilməzdir. Mütəxəssislər yağ və rütubət izləri olan halva qəbul etməməyi məsləhət görüblər: bu, məhsulun səhv istehsal olunduğunu göstərir.

Mənbə: Lenta.Ru

Aynur Camal